Oldaltérkép/tartalom
- Ökofalu-szervezés GYIK FAQ
- Magyar ökofalvak szub- és objektív bemutatása (1-7)
- Realitás-e az ökofalu? – vitairat
- Miért ökofalu (1-2)
- Hangulatjelentés
Megvalósítás:
- Szalma-vályog ház
- Pince
- Fűtés
- Energiaforrások
- Szélenergia
- Napenergia
- Bozótkomposzt
- Szabad energia
- Kertészkedés
- Permakultúra
- Egyéb ismeretek
- Madárodú, madáretető
Testkultúra, mozgásterápia, életmód
Táplálkozás
- A táplálékok minél természetesebb formában történő fogyasztása
- Különböző alapanyagok szükséges főzési, sütési ideje
- Állott és újramelegített ételek kerülése
- Növényi eredetű étrend előtérbe helyezése
- Fehérje-komplettálás
- Zöldség- és gyümölcsfogyasztás szétválasztása
- Folyadékfogyasztás és étkezés szétválasztása
- Cukor és mesterséges édesítőszerek mellőzése
- Só csökkentése
- Színek szerepe
- Táplálékok termikus hatásának figyelembevétele
- Böjtölés
- Hulladékkezelés a konyhában
- Aktualitások
- Kenyérfélék
- Főzelékfélék
- Feltét/szendvicsbe való
- Sült zöldségek
- Kásák
- Saláták
- Desszertek
- Italok
Ökofalu-szervezés a Facebookon