Testkultúra, mozgásterápia, életmód

új hozzászólások

  • Erich: Bárhogy is készíted el a kölest, minden formában lugosítja a szervezetet. Még agyonfőzve is. (2018.01.25. 00:22) Kölesfelfújt recept
  • Erich: A boróka a Magyarok egyik ősi fűszere. Disznóvágáskor a kolbászba bors helyett borókabogyót tette... (2018.01.25. 00:13) Borókabogyó
  • flash.gordon: Hopp elírtam. A tündérmajor 180 millióról indult de most 150-nél jár. (2016.07.05. 23:49) Ökofalvak
  • alex69: Én nem vallom, hogy egy öko közösségnek feltétlenül vegetáriánusnak kell lennie. a húsfogyasztás m... (2015.06.19. 17:21) Ökofalvunk felépítésének alapjai
  • alex69: Üdvözöllek! Én nyugati mintára ( ZEGG) ( TAMERA) olyan ökofalut szeretnék építeni, ahol nem uralk... (2015.06.19. 17:08) Csatlakozás
  • Sáfrány Maria: Üdv.!:) Olvastam, hogy csak tél közepéig ajánlatos burgonyát fogyasztani, a felhalmozódott méregan... (2014.11.30. 12:38) Héjában sült burgonya paradicsomos mártással
  • Sarasvati: @Sokáialkisz: Kedves Àkos, Nagyon szépen KÖSZÖNÖM a kimerítö válaszod és segítökészséged!!! Az ig... (2013.10.02. 09:57) Aktív ökofalu szerveződések
  • Nomiland: johhnybgoode-dal tokeletesen egyet ertek! en szeretnek a termeszet karjai kozt elni,de nem ilyen r... (2013.08.19. 09:12) A helyszín kiválasztása II. rész
  • Nomiland: kedves szervezok! ez a falu mar letezik? vagy csak terv szinten? (2013.08.19. 08:57) Ökofalu - biofalu szervezés
  • kentaur8888: Amíg ezek vannak, addig szó nem lehet az egészséges organikus gazdálkodásról, hiszen beleszarnak a... (2012.07.29. 10:43) Realitás-e az ökofalu? – vitairat

Feed - Feliratkozás

.

Címkék

Címkefelhő

Pizzarecept

2010.09.24. 11:42 | bioszakács | Szólj hozzá!


Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt

      Variációk:
      80% teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt + 20 % teljes kiőrlésű búzaliszt, vagy
      80% teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt + 20 % teljes kiőrlésű rozsliszt, vagy
      100% teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztből, vagy
      10% sárgaborsóliszt + 80  teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt + 10 % teljes kiőrlésű
      búzaliszt keveréke.
      A sárgaborsóból könnyen és gyorsan tudunk lisztet készíteni házimalommal,
      esetleg kávédarálóval..

  • 1 teáskanál kurkuma (elhagyható)
  • 2 evőkanál olaj
  • méz
  • kb. 2,8-3 dl víz (vagy amennyit felvesz)

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, fél órát pihenni hagyjuk, utána pizzalapokat formálunk, alját kicsit meglisztezzük, így tesszük bele az előmelegített tepsibe. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

Majd ráhalmozzunk zöldségeket, fűszernövényeket, fűszereket, meglocsoljuk olajjal és újabb 15 percre visszateszük a sütőbe. A zöldségeket előtte akár meg is párolhatjuk. Ebben az esetben a tészta elősütési idejét növeljük! 

 

Tipp:
Ugyanebből a tésztából készíthetünk lepénykéket vagy zöldséges batyut.


 

 


Oldaltérkép/tartalom         Csatlakozás         Fórum         Tagoknak

Címkék: pizza kurkuma tönkölybúza vegetáriánus ételek élesztőmentes vega receptek vegetáriánus receptek kurkumás lepénykék zöldséges batyu

A bejegyzés trackback címe:

https://okofaluszervezes.blog.hu/api/trackback/id/tr972319961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.