Testkultúra, mozgásterápia, életmód

új hozzászólások

  • TÁLTOS: Ezt a medret követve 1 maximum 2-3 éven belül, az a 40 ember sikeresen akkora pénzeket tett félre,... (2018.11.26. 17:56) Csatlakozás
  • Erich: Bárhogy is készíted el a kölest, minden formában lugosítja a szervezetet. Még agyonfőzve is. (2018.01.25. 00:22) Kölesfelfújt recept
  • Erich: A boróka a Magyarok egyik ősi fűszere. Disznóvágáskor a kolbászba bors helyett borókabogyót tette... (2018.01.25. 00:13) Borókabogyó
  • flash.gordon: Hopp elírtam. A tündérmajor 180 millióról indult de most 150-nél jár. (2016.07.05. 23:49) Ökofalvak
  • alex69: Én nem vallom, hogy egy öko közösségnek feltétlenül vegetáriánusnak kell lennie. a húsfogyasztás m... (2015.06.19. 17:21) Ökofalvunk felépítésének alapjai
  • Sáfrány Maria: Üdv.!:) Olvastam, hogy csak tél közepéig ajánlatos burgonyát fogyasztani, a felhalmozódott méregan... (2014.11.30. 12:38) Héjában sült burgonya paradicsomos mártással
  • Sarasvati: @Sokáialkisz: Kedves Àkos, Nagyon szépen KÖSZÖNÖM a kimerítö válaszod és segítökészséged!!! Az ig... (2013.10.02. 09:57) Aktív ökofalu szerveződések
  • Nomiland: johhnybgoode-dal tokeletesen egyet ertek! en szeretnek a termeszet karjai kozt elni,de nem ilyen r... (2013.08.19. 09:12) A helyszín kiválasztása II. rész
  • Nomiland: kedves szervezok! ez a falu mar letezik? vagy csak terv szinten? (2013.08.19. 08:57) Ökofalu - biofalu szervezés
  • kentaur8888: Amíg ezek vannak, addig szó nem lehet az egészséges organikus gazdálkodásról, hiszen beleszarnak a... (2012.07.29. 10:43) Realitás-e az ökofalu? – vitairat

Feed - Feliratkozás

.

Címkék

Címkefelhő

Csicsókafasírt

2011.04.18. 08:59 | bioszakács | Szólj hozzá!


A csicsókát többnyire nyersen fogyasztjuk, megszórva kevés őrölt köménnyel, zöld fűszerekkel, pirospaprikával, és lelöttyintve némi hidegen sajtolt olajjal, vagy időnként felhasználom a főtt/sült gabonaételekhez, és így tavaszra el is szokott fogyni.

Tavaly viszont rengeteg termett, még mostanra is maradt bőven, így az eddigi felhasználások mellett beújítottam, és újabban csicsókafasírtot készítek min. heti 1 alkalommal.

Íme a recept:

Kb. 1/4 kg csicsókát feldarabolok, és megfőzöm kevés vízben - annyiban, hogy szinte el is fő az összes lé, mire megpuhul a csicsóka. A főzővizet természetesen ízesítem  - azzal, ami épp a kezem ügyébe akad. Ez lehet gyömbér, koriander, hagyma, fokhagyma, kömény, bors, zöldfűszerek, cayenne bors, stb.

Kicsit hagyom hűlni, és nagyjából áttöröm a csicsókát ugyanabban az edényben, amiben főztem, bennhagyva azt a minimális fűszeres vizet is, amiben főtt. Keverek hozzá lisztet, korpát, 1 tojást, további fűszereket, zöldfűszereket, fokhagymát, friss petrezselymet, esetleg aprított diót. Vagy ha épp nincs tojás, akkor darált lenmagot. Hagyom állni, majd bevizezett kézzel fasírtokat formálok, és  előmelegített, enyhén  belisztezett tepsiben megsütöm kb. 50 perc alatt. Az első 10-15 perc után megmozgatom, hogy ne tapadjon le, félidőnél pedig megfordítom.

Mivel nincs konkrét receptem, az arányok csúsznak ide-oda, a fűszerek is különbözőek, a csicsókadarabkák is, így a végtermék is mindig más lesz egy kicsit. :) Így megunhatatlan! :)


Oldaltérkép/tartalom         Csatlakozás         Fórum         Tagoknak

Címkék: csicsóka

A bejegyzés trackback címe:

https://okofaluszervezes.blog.hu/api/trackback/id/tr562913022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.