Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
Variációk:
80% teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt + 20 % teljes kiőrlésű búzaliszt, vagy
80% teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt + 20 % teljes kiőrlésű rozsliszt, vagy
100% teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztből, vagy
10% sárgaborsóliszt + 80 teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt + 10 % teljes kiőrlésű
búzaliszt keveréke.
A sárgaborsóból könnyen és gyorsan tudunk lisztet készíteni házimalommal,
esetleg kávédarálóval..
- 1 teáskanál kurkuma (elhagyható)
- 2 evőkanál olaj
- méz
- kb. 2,8-3 dl víz (vagy amennyit felvesz)
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, fél órát pihenni hagyjuk, utána pizzalapokat formálunk, alját kicsit meglisztezzük, így tesszük bele az előmelegített tepsibe. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Majd ráhalmozzunk zöldségeket, fűszernövényeket, fűszereket, meglocsoljuk olajjal és újabb 15 percre visszateszük a sütőbe. A zöldségeket előtte akár meg is párolhatjuk. Ebben az esetben a tészta elősütési idejét növeljük!
Tipp:
Ugyanebből a tésztából készíthetünk lepénykéket vagy zöldséges batyut.