Az általunk követett táplálkozási alapelvek:
- Minőségi étel- és folyadékfogyasztás
- Friss, érett, helyi idénynövények fogyasztása – ez megköveteli, hogy saját magunk termeljünk, vagy helyi termelők termékeit fogyasszuk.
- A táplálékok minél természetesebb formában történő elfogyasztása (félkész-, késztermékek kerülése)
- Alapos rágás
- Nyerskoszt előtérbe helyezése, hőkezelés minimális szintre csökkentése – betartva a különböző alapanyagok szükséges főzési, sütési idejét
- Állott és újramelegített ételek kerülése
- Túl hideg és túl meleg ételek, italok kerülése
- Növényi eredetű étrend előtérbe helyezése
- Fehérje-komplettálás
- Zöldség- és gyümölcsfogyasztás szétválasztása
- Folyadékfogyasztás és étkezés szétválasztása
- Cukor és mesterséges édesítőszerek, adalékanyagok, tartósítószerek mellőzése
- Só csökkentése
- Színek szerepe
- Táplálékok termikus hatásának figyelembevétele
- Böjtölés
- Hulladékkezelés a konyhában