Mossuk meg a padlizsánt, majd vágjuk le a kocsányt. Hosszanti irányban vágjuk be úgy, hogy egy legyező formát kapjunk. A szeletek közé rakjunk paradicsomot, paprikát, hagymát, zöldfűszereket, locsoljuk meg egy kevés olajjal és fedett sütőedényben süssük meg! Az alumíniumfóliát kerüljük!
Héjában sült burgonyával és salátával fogyasszuk!
Tipp:
Ha kesebb időm van, akkor egészben sütöm meg a padlizsánt. Megmosom, levágom a kocsányt, villával beszúrkodom, és berakom a sütőbe. A burgonyát és a többi zöldséget pedig csak egyszerűen melléhalmozom és megfűszerezem (köménymag, kakukkfű stb.). A burgonyát elég az utolsó 40 percre, a hagymát, paprikát és a paradicsomot az utolsó 10-15 percre melléjük rakni.
Mi nagyon szeretjük!