A karobpor a szentjánoskenyér termésének őrleménye. Édeskés, kakaóhoz hasonló ízű, gazdag A és B vitaminban, kálciumban.
Nagy előnye a kakaóval összehasonlítva az, hogy semmiféle izgatószert nem tartalmaz: koffein- és teobrominmentes. A kakaóban, csokoládéban található teobromin a mellékvesék helyes fejlődését akadályozza, ami hormonzavarok kialakulásával járhat. Az izgatószereket tartalmazó étrend az amúgy is hiperaktív, agresszív gyerekeknél olaj a tűzre!
A gyerekek esetében különösen fontos lenne a kakaó kiváltása karobbal! A gondolkodás kialakulása, a felnőtté válás rendkívül nagy energiát igényel, amihez jó minőségű, szerves sókban gazdag cukorfélékre van szükség! A karob ilyen!
Megjegyzés:
További jó minőségű, szerves sókban gazdag cukorféle még a méz, a csicsóka-sűrítmény.