Kiindulási alap:
Megfőzöm a barnarizst, majd ha ehető hőmérsékletűre kihűlt, hozzákeverem a darált mákot
Variációk az ízesítéshez:
- fahéj, kevés szegfűszeg, olajos magvak
- fahéj, őrölt szőlőmag
- fahéj, kókuszreszelék, karobpor
- mák egy része kiváltható szezámmaggal, lenmaggal
- fahéjas sült szilva (sütőtálban 1-2 rétegben elterítem a felezett, kimagozott gyümölcsöt, meghintem fahéjjal és 10-15 percre beteszem a sütőbe)
- fahéjas sült sárgabarack
- fahéjas sült alma
Ha a fentiek nem elég édesek, akkor kevés mézet/aszalt gyümölcsöt adhatunk hozzá, vagy még a főzővízhez tehetünk szőlőszemeket - hasonlóképpen, mint az édes rizskása curryvel esetében.